Populära inlägg

måndag 15 augusti 2011

Saga 6 månader

Nu vecka 33 har Saga blivit 6 månader. Mycket har hänt sedan sista inlägget.
Vi har börjat på valp/unghundskurs på ett ställe som heter Du & Din Hund som verkar bra har inget att jämföra med men är nöjd.
Förra måndagen fick Saga följa med på sitt första eftersök på ett trafikskadat rådjur, det blev inte så mycket eftersök för djuret var dött och låg vid vägkanten. Saga blev väldigt intresserad när hon nosat upp djuret och undersökte mycket noga. När vi sedan släpade bort det så blev det än mer kul..
Jag har haft Saga lös på våra promenader i skogen tillsammans med tre andra jakthundar med god disciplin. Hon hängde efter en äldre Vorster och när hon kom efter så skallade hon duktigt. Så skallet är det inget fel på tvärt om. Hon spårar bra enl. vår jaktledare här i Öjersjö och har inga större problem att hitta tillbaka till flocken, ibland ger hon ett skall när hon upptäcker att hon är lite långt borta men med en kort vissling så är hon på rätt väg igen.
I dag 15/8 skall vi åka ner till Hörda i Småland för att jaga rådjur Saga skall åka med så får vi se hur det utvecklar sig. Hon har ingen skottträning ännu så hon får sitta i bilen en bit ifrån passet.
Tanken är att vi skall jaga lite duva också hoppas vi kan få Saga att apportera någon duva men det blir nog bara lite lek tror jag och en trasig duva i bästa fall vi får se.
Saga har börjat tröttna på att vi blöter maten. provade med att ge henne torrt foder och då åt hon upp allt med en gång så nu framöver lägger vi maten i blöt en kort stund innan hon skall äta och då går det mycket bättre.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar