Populära inlägg

måndag 21 november 2011

Lite blandade bilder på Saga

Saga ca 4 mån

Saga 5 mån

 Mamma Märtha Luice och Saga

 Mamma Märtha Luice och Saga

Saga 5 mån hjälper till med altanbygget

Sagas första eftersök

Som jag skrev i förra inlägget var det Hjort och Rådjursjakt lördagen den 19 November på våra marker i Alingsås.

Vi började vi ca 09.30 på morgonen med att ställa ut pass skyttarna bland dem var jag och Dan från Kvänum. Vi fick ett vägpass som vi delade upp oss på Dan på den övre delen och jag på den nedre delen.
Efter ca 15-20 minuter var det upptag ca 500-600 meter från oss och som närmast gick det ca 150 meter men inget tillfälle till skott kom. Drevet drog vidare väster ut från vår position och det blev tyst.

Det gick ca 10 min efter att drevet lämnat vår del av såten då det hördes ett skott från Dans håll jag visste redan svaret men jag frågade om det var Dan som sköt och svaret var ja. Det var en hind som drog vidare in i skogen. Conny vår jaktledare hörd av sig och Dan redogjorde för händelsen. Vi två bröt jakten och Conny föreslog att jag hämtade Saga för att leta reda på djuret. Väl framme med Saga så anvisade Dan skottplatsen och Saga tog upp direkt. Det här ser bra ut sa Dan det var här hjorten gick. Omkring 20- 30 meter in i terrängen i riset låg hjorten död Saga hittade direkt utan några omvägar. Gissa om husse var stolt över sin valp eller snart unghund. Att Saga tyckte om situationen var det ingen tvekan om det var svårt att få henne där i från. Jag anar en stor potential som bra eftersökshund i henne vi får se hur framtiden ser ut.