Populära inlägg

tisdag 15 mars 2011

Wachtelhund

2011-03-15
Eftersom jakt är ett av mina stora intressen och jag sakna en fyrbent jakt kompis har jag länge funderat på att skaffa en hund att jaga med.. Efter mycket funderande och snack med kompisar som jagar och har hund föll valet till sist på en Wachtel.
Efter att alla i familjen var överens dvs. att kära sambon också kund tänka sig en wachtelhund började jag någon gång i Noveber 2010 leta efter en kennel inte allt för långt från Göteborg. Gjorde en del förfrågningar och valet föll på Carl-Hermans kennel i Tanum. De hade två planerade kullar i början av 2011 efter Märta-Louice och Lucky-Nova som är i mitt tycke två välmeriterade vovvar. Dessutom låg de planerade kullarna bra i tiden dvs. valparna är leveransklara i början av maj.

Vecka 9 kom valparna ut ur magen på de båda tikarna totalt 17 st. vårt första val är en tik efter Märta men att det blir så är jag inte säker på ännu.
Vi har planerat att åka upp och besöka Carl-Hermans kennel i Tanum den 27 mars och titta på de små..skall bli kul. Min yngsta dotter frågar varje dag hur många dagar det är kvar innan vi får se på valparna.
Som sagt tanken är att jag skall använda hunden till jakt framöver. Innan dess kommer det att bli valpkurs och mycket annat som krävs. Givetvis är jag tacksam för alla tips och synpunkter...
Jag tänkte att följa upp hundens utveckling genom att göra detta på en blogg med bilder mm för de som eventuellt är intresserade.
Mer info inom kort...

<script type="text/javascript">
  var _gaq = _gaq || [];
  _gaq.push(['_setAccount', 'UA-26622557-1']);
  _gaq.push(['_setDomainName', 'blogspot.com']);
  _gaq.push(['_trackPageview']);
  (function() {
    var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true;
    ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js';
    var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s);
  })();
</script>