Populära inlägg

tisdag 28 februari 2012

Jaktsäsongen 2011-2012

28 November 2012
Nu har Saga jagat färdigt för denna säsongen. I januari fick vi tillfälle att skjuta för Saga det blev en hare. Om den inte var död när Saga hittade den så var den det absolut några sekunder senare. Hon skakade om den rejält och hade skitkul.
Skall börja jobba med apportering nu i vår har jag tänkt skall bli mer eftersök och spårträning också. Ser fram emot grundkursen i april maj på Ranebo inför jaktprovet i höst.
Det skall bli lite hårdare motion och träning för Saga nu. Har tagit det väldigt lugnt med henne hittills. Hon fick springa lös i skogen när hon var valp annars så har det varit promenader i koppel förutom när hon fått hoppa in i mindre såtar för att få jaktträning. jag hoppas att hon skall sätta lite mer muskler inför nästa säsong. Nu i slutet på säsongen när vi använde Saga lite mer så var hon ganska slut efter 1-1.5 timmars jobb i skogen, men så går det undan också lit väl snabb ibland kan man tycka när man jämför med kompisarnas kortbenta hundar men så skall det ju vara..
Önskar att hon hade lite vidare sök med det kanske kommer. Den säsongen som var så jobbade hon mellan 50 och upp till 300 m från mig men oftast runt 10 till 100 m. Tar tacksamt mot tips om hur man kan jobba fram lite större sökrundor.
Har under säsongen haft tre bra drev som mest ett på 15 min. det var efter en hjort. Två hjortar och en råbock vet vi med säkerhet att hon har drivit denna säsongen vid de olika tillfällena men tyvärr inte i pass för någon av skyttarna.
Ser med spänning fram mot nästa säsong då Saga har mognat en hel del.
1 mars 2012 fyller Saga 1 år så det är väl dags för vaccination mm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar