Populära inlägg

måndag 3 september 2012

Nu skall det bli jaktprov i helgen

Det är måndag 3 september jag har nyss varit ute och släppt Saga med gps:en fast det inte är riktigt ok med tanke på säsongen.
I dag var min hund inte det minsta sugen på att söka ut gick som mest ca 50 m och kom tillbaka. Där stod hon sedan och tittade på mig nosade i tuvorna och ville att jag skulle ta initiativet men så blev det inte.Det kändes väl sådär.
Vi har haft bättre sök. I somras släppte jag henne vid ett tillfälle då hon sprang ut ca 170 m första rundan andra rundan blev ca 80 m och tredje ca 50 m. Det var jag ganska nöjd med för det var varmt ute och Saga gillar inte när det är för varmt. Hon brukar då ta en paus och lägga sig i något dike fyllt med vatten.
Saga är 1,5 år nu och vi har klarat av ett godkänt anlagsprov i viltspår och därefter har vi lyckat med att få ett 1:a pris som jag är mycket nöjd med.
Vi har varit på kurs och träning uppe i Ranebo hos Linda Hermansson i sommar en mycket bra och givande kurs tycker jag.
Sagas starkaste kort inför jaktprovet blir nog, Vattenarbetet, Skottfastheten och Förigheten
Sedan så tror jag att hon fixar haren också men sök i skogen går nog sådär med tanke på dagens uppvisning. Jag hoppas i alla fall på godkänt. Apporteringen är det fortfarande lite si och så med50% att det skulle funka.
Mer info kommer efter jaktprovet